‘’Yansıyan yüzünü sadece durgun suyun aksinde gören ilkçağ insanı, belki de o çağların mucizesi olan aynaya tüm servetini bağışlardı ‘’ diyor ayna ile ilgili bir literatür kaynağında..
Lacan’a göre insan her zaman aynıdır ve başkasıdır, kendine benzer ve farklıdır. Ayna çağımızın en çok kullanılan objelerinden biri olmasına rağmen; büyülü ve gizemli yönünü günümüzde de hala korumaktadır.
Ayna 14.YY’da Venedikliler tarafından “gümüşleme” yöntemi ile bulunmuştur. Cam bir tabakanın arka yüzüne cıva sürülerek Ayna yapmayı başarmışlardır.
Venedikliler ayna yapım sırrı konusunda oldukça ketum davranmış ve 300 yıl kadar kimseyle bu bilgiyi paylaşmamışlardır. Öyle ki cam ürettikleri Murano adasındaki fabrikaya cam ustaları hariç kimsenin girmesine izin vermemişlerdir. Yöntem zamanla evirilmiş ve 19.yy da yapımı başka yöntem şeklini almıştır. Bunu gerçekleştiren alman Justus von Liebig’dir.
Özellikle kadınlar bu cam parçasına öylesine değer vermişler ki, neredeyse hayatlarının en önemli noktalarından birine koymuşlardır. Günümüzde de bu akım teknoloji ve insan aklının yetkinlikleri ile artarak yaşam alanlarımızın her boyutuna girmeye devam etmektedir.
Hayatımızda önemli bir yere sahip olan Ayna, Dekorasyon ve İç Mimari alanında da önemlilik arz etmektedir. Mekanın algı ve tasarımını dekorasyonu değiştirmeden değiştirme, boyutsal farklılıklar yaratma yetisine sahip tek üründür neredeyse. Bundan dolayı da mimari dekorasyonun olmazsa olmazı olmuştur.
Ayna çeşitli özellikleri sayesinde dekorasyonda yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli farklar yaratır. Belki de bir çoğumuzun ilk anda aklına gelmeyen gizleme özelliği ile usta bir illüzyonist gibi gözlerden uzak tutar gizlenmek isteneni, usta mimarların elinde.
Kopyalama özelliği ile zamanda neyi nasıl görmek istediğimizin kontrolünü bize verir, alternatif minimalist, yaratıcı çözümler üretir.
Mekanların derinliğini yüksekliğini objeyi hatta boyutu en az 2 ile çarpar ve görsel duyularınızı hareket geçirip algıyı etkileyerek şaşırtır.
İTEM YAPI olarak AR-GE ye verdiğimiz önem, Gergi Tavan sektörünün ve ürünün gelişimine hem Türk hem de Dünya pazarlarında katkı sağlama misyonumuz, dekorasyon ve iç mimaride gelenekselden çıkıp Nano Teknoloji kullanma vizyonumuz ile geliştirilen son dönemlerin trend ve nish ürünü, Ultra Hafif Gerdirilmiş Ayna ( Stretch Mirror) sistemlerinde yürüttüğümüz AR-GE faaliyetlerini 2017 yılının son çeyreğinde hayata geçirerek Türkiye’nin ilk Ultra Hafif Germe Ayna üretim tesisini oluşturduk.
Faaliyete geçtiği Türkiye pazarı ile birlikte başta Avrupa olmak üzere Orta Doğu, Dubai, Türki Cumhuriyetler ve Rusya pazarında da hizmet veren tesisimiz yapı sektörüne ek olarak; ışık, görüntü ve sahne sistemleri ,modern sanat, innovatif sahne tasarımları ve sinema sektörünün özel efekt ihtiyacı alanlarında da yaratıcı çözümler üretmektedir.
Hali hazırda pazarda satılmakta olan ve maksimum 125 x 600cm boyutlarda uygulanabilen düşük yansıma oranlı PVC Ayna Gergi Tavan ürünlerinin uygulama boyutlarını 2m x 12m gibi inanılmaz bir büyüklüğe çıkartıp, birim m² ağırlığını %40 azaltıyor, optik yansıtma değerlerini ise geleneksel cam aynaların çok daha üzerinde bir yansıtma ve parlaklık değerlerine taşıyarak, yapı sektöründe kullanılan Ayna Gergi Tavan uygulamalarını en üst seviyede üretiyoruz
B s1 d0 Yanmazlık sınıfında üretilen Ayna Gergi Tavan ürünlerimiz, %100 geri dönüştürülebilir, çevreci ve projelerde talep edilebilecek tüm sertifikasyonlara da sahiptir.
Ayna Gergi Tavan için ürün bilgisi almak için lütfen tıklayın.