1 Eylül tarihinden itibaren satılan Gergi Tavan ürünleri için 1 Fidan bağışlıyoruz.

ITEM Yapı olarak %100 geri dönüşüm özelliğine sahip gergi tavan ve LED aydınlatma ürünlerimiz ile ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra, İzmir’de meydana gelen orman yangınlarında kaybedilen ağaçlarımız için sosyal sorumluluk projesinde yer alıyoruz. Yangınların yol açtığı hasarı en aza indirmek için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ağaçlandırma kampanyasına ITEM Yapı olarak destek veriyoruz.
Daha yeşil bir gelecek için, 1 Eylül tarihinden itibaren satılan her gergi tavan ürünlerimizde 1 Fidan bağışlıyoruz.
Bu toprakların bir markası ve değeri olarak kökümüze, toprağımıza, fidanımıza sahip çıkıyor, yanan ormanlarımızın yaralarını birlikte sarıyoruz.
Doğal kaynaklarımız, dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeni ile her geçen gün azalmaktadır. Bu nedenle malzeme tüketimini azaltmak, değerlendirilebilir nitelikli atıkları geri dönüştürmek sureti ile doğal kaynakların verimli olarak kullanılması gerekmektedir.
Ülkemizin atık yönetim stratejisinin en önemli ilkelerinden birisi atıkların geri kazanılmasıdır. Bunlardan biri olan plastik atıklar, doğada oldukça uzun bir süre yok olmamakla birlikte, kendiliğinden yok olmaya terk edilirse ekosisteme de büyük zararlar vermektedir. Gergi Tavan üretiminde kullanılan PVC polimerleri son derece kolay bir şekilde geri dönüştürülebilmekte ve bu kıymetli bileşik geri dönüşümün ardından pek çok farklı ürünün üretiminde de kullanılabilmektedir.
Çağımızda en önemli kavramlardan biri de enerji verimliliği olmakla birlikte mekanların aydınlatması da en önemli enerji gider kalemlerinden biridir. Geri dönüşüm, malzeme üretiminde endüstriyel işlem sayısını azaltmak suretiyle enerji tasarrufu da sağlamaktadır. ITEM Gergi Tavan uygulamaları büyük çoğunlukta LED aydınlatma ürünleri kullanılarak uygulandığı için enerji tüketimi diğer aydınlatma yöntemlerine oranla çok daha düşüktür.
Başta Çevre Kanunu olmak üzere çevre mevzuatını oluşturan bütün hukuki düzenlemelerde atıkların tekrar kullanılması, materyal ve enerji olarak geri kazanılması öncelikli yönetim prensiplerinden birisi olarak ele alınmış, geri kazanım faaliyetleri teşvik edilmiş, geri kazanım tesislerinin teknik ve idari yeterliliklerinin arttırılması amacıyla kriterler oluşturulmuş ve bu kriterleri sağlayan tesisler lisanslandırılarak hem ekonomiye hem de çevreye katkıda bulunmaları sağlanmıştır.